Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κόκκινο κραγιόν είναι βασικά το little black dress της ντουλάπας του μακιγιάζ σας. Αλλά ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα που αφορούν τα κόκκινα κραγιόν, είναι η αίσθηση ότι δεν φαίνεται πολύ όμορφο πάνω σας. Όταν ψάχνετε για την τέλεια απόχρωση για σας, η εύρεση της κατάλληλης μπορεί να σας φαίνεται εξίσου δύσκολη όσο και ένα πρώτο ραντεβού - αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Σας υποσχόμαστε το εξής: Κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα κόκκινο κραγιόν που απλά περιμένει να γίνει η δική σας signature απόχρωση.

Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε την τέλεια κόκκινη απόχρωση για σας, ρωτήσαμε τους Color Pros της Clinique, οι οποίοι αγαπούν τα κόκκινα χείλη και έχουν συνεργαστεί με διασημότητες όπως η Claire Danes, η Margot Robbie και η Angelina Jolie. Μοιράζονται μαζί μας τις συμβουλές τους για το πώς θα βρείτε την τέλεια κόκκινη απόχρωση για σας, είτε πρόκειται για την κόκκινη απόχρωση που φορά ο Άγιος Βασίλης είτε για την κόκκινη απόχρωση του κρασιού.

Τα μοντέλα φοράνε, από αριστερά προς δεξιά: Pop Glaze Sheer Lip Colour + Primer in Fireball Pop, Pop Lip Colour + Primer in Cherry Pop, Pop Matte Lip Colour + Primer in Ruby Pop.


Βρέστε το undertone σας.

Για να βρείτε το undertones σας, απλά ελέγξτε τον καρπό σας. Αν οι φλέβες σας φαίνονται πιο μπλε, έχετε κρύα undertones. Αν οι φλέβες σας φαίνονται πιο πράσινες, τότε έχετε ζεστά undertones.

Ακριβώς όπως το δέρμα μας, έτσι και η κάθε απόχρωση κραγιόν έχει undertones. Όταν κοιτάζετε κάποιο κραγιόν με ζεστό undertone, έχει συνήθως μια πορτοκαλί-κόκκινη απόχρωση. Ένα κραγιόν με κρύο undertone έχει συνήθως μια μπλε-κόκκινη απόχρωση, όπως μια βαθιά ροζ απόχρωση.

Τώρα έχετε δύο επιλογές. Αν θέλετε πολύ έντονα κόκκινα χείλη, τότε επιλέξτε ένα κόκκινο που έχει αντίθετα undertones από το δέρμα σας. Θέλετε ένα κόκκινο που φαίνεται κομψό με μέτρια ένταση; Τότε επιλέξτε μια κόκκινη απόχρωση που έχει το ίδιο undertone με το δέρμα σας. Γιατί πάνω από όλα, μια γυναίκα πρέπει να έχει επιλογές, ορθά;

Οι καλύτερες ζεστές αποχρώσεις να δοκιμάσετε: (αριστερά προς δεξιά) Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm σε απόχρωση Two Ton Tomato, Pop Glaze Sheer Lip Colour + Primer σε απόχρωση Fireball Pop, Pop Liquid Matte Lip Colour + Primer σε απόχρωση Ruby Pop, Pop Lacquer Lip Colour + Primer σε απόχρωση Happy Pop, Pop Oil Lip & Cheek Glow σε απόχρωση Poppy Glow, Pop Lip Colour + Primer σε απόχρωση Poppy Pop.Δοκιμάστε το στα χείλη σας.


Οι περισσότεροι από εμάς δεν θα αγόραζαν ένα τζιν χωρίς να δοκιμάσουν πρώτα εκατό διαφορετικά είδη. Οι Colour Pros της Clinique σας συνιστούν να ακολουθήσετε την ίδια τακτική και με το κόκκινο κραγιόν. Ουσιαστικά, πρέπει να το δοκιμάσετε αντί να επιλέξετε κάποια απόχρωση που απλά είδατε ή δοκιμάσατε απλά πάνω στο χέρι σας, όπως οι περισσότεροι από εμάς τείνουν να κάνουν.

Ακόμα κι αν το κραγιόν φαίνεται οπτικά πιο ζεστό ή πορτοκαλί, όταν το εφαρμόσετε στο δέρμα, μπορεί να γίνει μπλε. Ειδικά όταν ψάχνετε για μια πραγματικά κόκκινη απόχρωση, είναι σημαντικό να δοκιμάσετε το χρώμα ακριβώς εκεί που θα το εφαρμόζετε: στα χείλη σας.

Σε μερικές γυναίκες, ειδικά σε γυναίκες που έχουν φυσικά πιο σκουρόχρωμα χείλη, ακόμη και μια πορτοκαλί-κόκκινη απόχρωση μπορεί να φαίνεται λίγο πιο κρύα ή πιο μπλε-κόκκινη. Ο μόνος τρόπος να ξέρετε τι πραγματικά σας ταιριάζει είναι να το δοκιμάσετε και να δείτε πώς φαίνεται. Να θυμάστε πάντα όταν πρόκειται να δοκιμάσετε κραγιόν σε κάποιο κατάστημα, πρώτα να σκουπίζετε το κραγιόν με έναν χαρτομάντιλο και στη συνέχεια απολυμαίνεται με αλκοόλ. Θα προτιμούσατε τη βοήθεια ενός επαγγελματία; Σταματήστε σε κάποιο πάγκο Clinique για ένα δωρεάν makeover ανά πάσα στιγμή.

Οι Color Pros της Clinique αγαπούν το Pop Matte Lip Color + Primer σε απόχρωση Ruby Pop, το οποίο θεωρούν ως ένα παγκόσμιο χρώμα το οποίο ταιριάζει σε όλους. Συγκεκριμένα, ο Clinique Colour Pro Matin Maulawizada, ένας από τους Colour Pros της Clinique μας λέει: “Συνήθιζα πάντα να έχω αρκετά κομμάτια στην τσάντα του μακιγιάζ μου, αλλά μου τα έκλεβε η συντάκτρια μου και οι διασημότεροι πελάτες μου!" Δοκιμάστε λοιπόν αυτή την απόχρωση και στη συνέχεια θα δείτε αν προτιμάτε κάτι πιο φωτεινό, διάφανο ή πιο σκούρο.

Οι καλύτερες κρύες αποχρώσεις για να δοκιμάσετε: (αριστερά προς δεξιά) Pop Oil Lip & Cheek Glow in Nectar Glow, Pop Liquid Matte Lip Colour + Primer in Candied Apple Pop, Pop Lacquer Lip Colour + Primer in Lava Pop, Pop Lip Colour + Primer in Cherry Pop, Pop Matte Lip Colour + Primer in Icon Pop, Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm in Chunky Cherry.


Παίξτε με τα χρώματα.

Η τέλεια κόκκινη απόχρωση για σας δεν έχει να κάνει μόνο με το χρώμα. Πρέπει να βρείτε τη κατάλληλη φόρμουλα και φινίρισμα που σας ταιριάζει, με βάση πάντα τις προτιμήσεις σας και το τι σας κάνει να αισθάνεστε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Άρα να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται πάντα να επιλέγετε το κλασικό, σατινέ κόκκινο του Hollywood.

Μια γυναίκα μπορεί να μην αισθάνεται άνετα με μια matte, κόκκινη απόχρωση. Το κόκκινο που είναι κατάλληλο για την κάθε γυναίκα είναι αυτό που την κάνει να αισθάνεται πιο σίγουρη για τον εαυτό της.

Αν θέλετε κάτι πιο λαμπερό και ζωντανό, αλλά θέλετε να αποφεύγετε τις τολμηρές αποχρώσεις, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε το Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm σε απόχρωση Two Ton Tomato. Αυτό το πιο διάφανο balm σας προσφέρει μια φυσική, λαμπερή εμφάνιση και συγχρόνως όσο χρώμα χρειάζεστε για να απολαύσετε μια εμφάνιση με κόκκινα χείλη. Αυτό το χρώμα είναι ιδανικό για όσες είναι λίγο πιο ντροπαλές ή τις φοβίζουν τα κόκκινα χείλη."

Επίσης, οι Color Pros της Clinique δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο Chubby Stick Intense Moisturizing Lip Colour Balm σε απόχρωση Chunkiest Chili, το οποίο σας προσφέρει το look με τα κόκκινα χείλη, αλλά σε βαθύτερο, πιο ουδέτερο τόνο.

Το μοντέλο φοράει Pop Matte Lip Colour + Primer σε απόχρωση Icon Pop.


Αναδείξετε το κόκκινο.

Το κάνετε λοιπόν. Βρήκατε το τέλειο κόκκινο χρώμα. Αλλά τώρα πρέπει να βρείτε το κατάλληλο ρουζ, σκιά ματιών και eyeliner για να ταιριάζουν με το υπόλοιπο look. Αν αυτό σας προκαλεί άγχος, τότε σας συμβουλεύουμε να κάνετε αργά βήματα. Δεν χρειάζεται να συναρμολογήσετε την τέλεια παλέτα που θα συμπληρώσει look με τα κόκκινα χείλη σας σε μια μέρα.

Αν αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας και δεν είστε σίγουρες για το πώς πρέπει να μακιγιαριστείτε σε συνδυασμό με τα κόκκινα χείλη, τότε απλώς μακιγιάρετε τα χείλη και τίποτα άλλο. Έτσι, δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά. Αυτό το look είναι υπερσύγχρονο. Απλά εφαρμόστε foundation όπου χρειάζεται για πιο ομοιόμορφο δερματικό τόνο, βουρτσίστε τα φρύδια σας και είστε έτοιμες.